Продължава издирването на жената, изчезнала след наводнението

Над 150 домакинства са пострадали при наводненията в Бургаско. Много от хората са загубили цялата си покъщнина. Рано тази сутрин десетки доброволци отидоха да помагат в най-засегнатите села.

Калта е погълнала цялата къща на Митра и съпруга й. Двамата не могат дори да съберат сила, за да огледат щетите.

„По-добре да бях умряла, за да не гледам това. Това е страшна трагедия, това е ужас”, казва Митра Стоянова.

СЛЕД ТРАГЕДИЯТА В БУРГАСКО: Семейство остана без дом (ВИДЕО)

След като багерите разчистиха пътя, доброволците успяха да влязат. И да се опитат да върнат надеждата на семейството

„Килимче, печка, грил, тостерче, те имат нужда от всичко. Даже дрехите са им във вода, няма какво да облекат”, казва Марияна Германова, доброволец.

В същото състояние са още близо 50 къщи в село Ливада. Днес почти във всяка от тях имаше доброволци, въоръжени с ръкавици и лопати.

„Още много кал има по къщите. Трябва да се изхвърлят боклуците. Техниката май не е достатъчна”, на мнение е Димитър, доброволец.

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ПОРОЯ: Щети за милиони и семейства без дом (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фирми от региона също помогнаха с работници и тежка техника. Местните приканват хотелиерите и мебелните компании да дарят покъщнина от първа необходимост. За да имат хората поне сухо и топло място за спане.

Междувременно издирването на 67-годишната Стоянка от село Черни връх също продължава. Усилията са съсредоточени в Мандренското езеро, след като трасето по пътя на водата до тук беше изцяло претърсено.

Лодките на Агенцията по рибарството и група близки на изчезналата жена претърсват бреговете на езерото. 5 дни след наводнението, усилията им засега остават напразни.

Описват щетите от наводненията в Бургаско

Междувременно, БЧК започна кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Бургаско. Всеки може да помогне с SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори.

Средства могат да се дарят и по специално откритата банкова сметка: 

BG29UNCR70001506750406

UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк

Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България

Гледайте повече във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.