Идват от Гърция за България, но има засечени и от Турция

„Идват кораби, разтоварват. Законът не го позволява, но то се случва. Има огромен брой колонки, които никой не контролира, дори не знаят къде са или не могат да ги видят. Из цялата страна са”. Това заяви в предаването „Здравей, България” народният представител Емил Димитров–Ревизоро.

Димитров заяви, че е заснел около 200 такива колонки.

ЧЕРЕН ПАЗАР: Всеки трети литър гориво у нас е нелегален

„Навсякъде има едни странни превозни средства, половината от които са регистрирани като водоноски или за превоз на мляко заради малкия данък. Като видиш, че една голяма фирма е регистрирала половината си камиони за лични нужди, то е ясно какви са личните нужди”, заяви още Димитров.

Той обясни и какви въпроси ще бъдат зададени на главния прокурор Сотир Цацаров в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

"Лукойл": Няма картел на пазара на горива в България

„Ще го питаме всичките тези кораби, които са влизали и митницата ги е допуснала, а ЕС каза, че не е следвало да се прави, какво следва оттук нататък. За една година са засечени 54 такива кораба”, заяви Емил Димитров.

По думите му тези кораби идват от Гърция за България, но има засечени и от Турция.

„Главният прокурор не е длъжен да идва в нашата комисия и да отговаря на въпроси. Изключително сме благодарни, че се съгласи да дойде”, заяви Емил Димитров.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.