Американският президент каза, че руската заплаха е станала "извинение" за представителите на опозицията, които са загубили изборите

 Американският президент Доналд Тръмп се опита да обвини бившия държавен глава Барак Обама заради потенциалната руска намеса на президентските избори в рамките на поредица от съобщение в социалната мрежа „Туитър“ във вторник, пише американското издание The Hill, цитирано от "Фокус".

Джо Байдън може да се кандидатира за президент на САЩ

ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ РУСНАЦИ: Според Тръмп станало ясно, че е невинен

Тръмп цитира думи на бившия президент, изказани малко преди началото на вота от 2016 г., според които „Няма сериозен човек, който би предположил, че по някакъв начин някой би могъл да повлияе на американските избори. Няма доказателство, че това се е случвало в миналото или че ще се случи в бъдеще“. Според действащия президент, след като кандидатът на Демократическата партия Хилъри Клинтън е загубила изборите, „руското извинение стана наратив“ за членовете на опозиционната формация.

Тръмп отправи остра критика към ФБР

САЩ обвиниха 13 руски граждани за намеса на изборите 2016 г.

Думите на Тръмп са част от неговите обвинения срещу Обама, според които бившия президент не е успял да действа адекватно спрямо опасенията за руска заплаха, припомня изданието. По-рано Тръмп заяви също така, че „Обама беше президент до, по време на и след изборите от 2016 г. Защо той не е направил нищо относно възможната руска намеса“. Изказването на президента става няколко дни след като специалният прокурор по делото за евентуална руска намеса Робърт Мюлер включи 13 руски граждани и три руски фирми в списък с обвиняеми по случая.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.