Гори т.нар. "блок с уравненията"

Пожар в "Студентски град" в София. Гори покривът на блок. Хората в района бяха евакуирани. Към 23.00 часа вечерта пламъците продължаваха да горят.  

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Огънят избухва малко след 15.00 часа в сервизно помещение с бойлери на последния етаж на хотела. На същия етаж са настанени и 40 от юношите на ЦСКА. С помощта на треньора си успяват да се евакуират още преди идването на пожарникарите. Няма пострадали хора.

Първоначалната версия за пожара е късо съединение. Така за броени минути пламъците обхващат целия покрив. Налага се евакуация на цялата сграда.

Тони живее на четвъртия етаж. Изведен е навън от пожарникарите половин час след избухването на пламъците. 

"Просто ми казаха за 20 минути да сляза долу, защото при самото гасене ще има дим. Обаче вече 4-5 часа продължава инцидентът. Явно подценяване на ситуацията", разказа Тони. 

Не подценяване на ситуацията, а проблем с конструкцията на сградата затруднил огнеборците. 

"Пожарът е сложен заради това, че покривът е стоманобетон с обшивка от дървен материал и отгоре керемиди - няма достъп към тази обшивка, създава трудности за гасенето", заяви комисар Бързилов. 

Проблем създадоха и паркираните наоколо коли. 

"Наложи се с паяци да бъдат отсранени, за да получим достъп до сградата, което също ни затрудни", добави той. 

Пожарните коли на мястото са 10 на брой, разказват зрители на NOVA в рубриката "Моята новина". Гори т.нар. "блок с уравненията" - един от новите блокове в "Студентски град". Известен е с изрисуваната си с уравнения фасада и облика на плезещия се Алберт Айнщайн.

 

 

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.