Младата жена още не се е възстановила от първоначалния шок, заяви адвокатът й

След жестоката катастрофа с автобус на магистрала „Тракия”, при която загинаха шестима души, адвокатът на обвинената за инцидента Цвета Таскова разказа нейната версия за случилото се.

В ефира на NOVA адвокат Георги Динев заяви, че Цвета е от добро семейство – баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ  работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна, добави той.

Първи СНИМКИ и ВИДЕО на шофьорката, обвинена за катастрофата на "Тракия"

„През зимния сезон работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен, когато се е случил инцидентът”, заяви още Георги Динев.

Според защитника, към момента не е ясна цялата фактическа обстановка и няма изготвени експертизи.

„Още сме в много начална фаза на разследването”, заяви адвокат Динев. „ Нейният разказ е следният: започнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, в началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни”, заяви адвокат Динев. 

Жената, ударила автобуса на „Тракия”, е в ареста

„В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двамата автомобила се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката”, разказа адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА НА АМ "ТРАКИЯ": Пострадалите са в стабилно състояние

„Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно-единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол”, заяви адвокат Динев. 

„Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно. Втората лъжа е, че тя ще се укрие от правосъдието. Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", каза Динев.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.