Стихията отнесе камиони и автомобили

Катастрофални наводнения в Турция. Части от столицата Анкара се оказаха под вода. Стихията е отнесла коли с хора и цели камиони и е наводнила десетки магазини и частни домове.

Река Марица преля в Турция, опустошавайки Одринско

Пострадали са шестима души. Хората, които се виждат на кадрите, повлечени от водата, не са сериозно ранени, казаха от кметството на столичния град. Кратки, но интензивни валежи са предизвикали наводнението.

Повредени са десетки автомобили и друго имущество. Българското посолство не разполага с данни за пострадали наши сънародници.

Terrifying flash floods have struck the Turkish capital Ankara, turning a busy road into a fast-flowing river. #7News pic.twitter.com/EX59ZN09Ck

"Проблемът се създаде вчера по обяд, когато имаше проливен пролетен дъжд. Който причини тези водни потоци. Самата Анкара е на хълмове и в ниската част имаше наводнение. Информацията, която имаме, е за 6 ранени в един квартал "Мамак", в ниската част на Анкара. До този момент няма обаждания в посолството. В момента има и ток, и интернет, така че може да се каже, че обстановката е доста по-спокойна", заяви посланик Надежда Нейнски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.