Обяснението на МВР – забравени стикери

Българските полицаи - със служебни карти с изтекъл срок. Клип, заснет от шофьор, спрян за проверка на пътя, предизвика бурни реакции в социалните мрежи и едно признание от МВР.

Ако картите им са изтекли, значи са нелегитимни. А полицаите не знаеха защо, трябвало висшестоящ да им обясни”, разказа заснелият клипа Михаил Душев.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че видеото му се струва „нагласено”.

ММА боец блъсна патрулка, двама полицаи са ранени

Този шофьор, който ги снима, не вижда на 3 см. Как видя, че на втория полицай баджът е изтекъл?”, запита Радев.

Михаил видял, защото не за първи път полицаи на пътя му се представяли с карти с изтекъл срок. Направил клипа с ясна цел – да накара всички да спазват закона.

Обяснението на МВР за ситуацията: забавена обществена поръчка и забравен стикер. Иначе картите били валидни, удължавали им срока чрез Държавен вестник.

Едно стикерче е трябвало да бъде сложено. Не знам защо не е станало. Има ги вече, но не са разлепени”, поясни министър Радев.

Пияната шофьорка, потрошила патрулки, била издадена от мъжа си (ВИДЕО)

А освен стикерите за служебните полицейски карти, МВР продължава да търси и избягалите преди месец рецидивисти от Централния софийски затвор. Резултат по случая все още няма.

Важното е да ги хванем и да не направят някоя друга беля. То е като на футболен мач – не е важно дали губим, а това, че работим сърцато”, каза вътрешният министър.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.