Това написа във Facebook жената до българския алпинист

„Тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях”. Това написа във Facebook жената до българския алпинист Боян Петров Радослава Ненова. Тя публикува и снимка на един от хеликоптерите, с които се извършва спасителната операция.

„Днес надеждата изглежда така.... Вие всички направихте невъзможното възможно. Да, Боян е много оспорвана личност, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че Земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта. А повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака, е нужна лудост и 100% от даденост”, написа още Ненова.

Леден капан блокира издирването на Боян Петров (ОБЗОР)

„И както един човек беше написал, нека Боян изкачи най-високия си връх - този надолу”, завършва Радослава Ненова.

Припомняме, че тази сутрин спасителната акция по въздух беше подновена. Хеликоптерите са стигнали до базовия лагер, презаредили са и са тръгнали към лагер 2. Кръжали са дълго над него и са се насочили към лагер 3. Успели са да стигнат малко под върха. Там са видели няколко подозрителни пакета и палатка. Силният вятър обаче прекрати операцията по въздух.

Радослава Ненова: Да си жената на Боян Петров винаги е било чест и наказание

Наземните спасителни екипи са стигнали лагер 2 и продължават нагоре. Вероятно до няколко часа ще стигнат лагер 3 и ще проверят палатката.

Китай ангажира близо 100 души за акцията - спасители, медици и логистични екипи. Усилията им продължават.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.