Какво вълнува най-много хората?

Русия с остър тон срещу Запада, но и готова на компромиси. Това стана ясно от 16-тата поред пряка линия на президента Владимир Путин, който отговаряше на въпроси от цялата страна. Господарят на Кремъл получи над 2,5 милиона въпроси, като отговаря над 4 часа и половина.

В зала, пълна само с доброволци и с участието на губернатори и министри - първата „Пряка линия” на Путин в новия му мандат беше в нов формат. Владимир Путин не спести остри коментари по отношение на Запада. Санкциите и обвиненията срещу Русия целят да възпират развитието ни, заяви Путин.

„Защо се прави? Защото виждат в Русия заплаха и конкурент. Това е много грешна политика”, коментира руският президент Владимир Путин.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЗАЛАТА, В КОЯТО ВЛАДИМИР ПУТИН ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНИ

Съединените щати се държат като световен икономически жандарм, а налагането на мита срещу Евросъюза, Канада и Мексико е форма на санкции, каза руският президент, а подозренията за намеса в американските избори коментира с думите: „Това е пълна глупост. Може да бъде определено единствено като шега”.

Путин поиска консулски достъп до Юлия Скрипал - дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. И критикува Запада, че пречи на руския бизнес отвъд граница.

„Те подкопават доверието в бизнеса не само в нашата страна, а в икономическите политика на водещите икономики в света”, заяви още руският президент Владимир Путин.

Най-новите хиперзвукови оръжия Кинжал и Авангард ще бъдат факт до 2020-та година. Путин обеща и други нови оръжия, които все още са тайна, но изключи вероятността за Трета световна война.

ПРЯКА ЛИНИЯ: Путин отговаря на въпроси на граждани

„Трета световна война би означавала край на цивилизацията и това трябва да ни възпира от крайни и опасни ходове на международната арена”, каза още Владимир Путин.

Русия няма да изтегли военните си от Сирия подчерта Путин и определи украинския народ като братски. За блокираната социална мрежа "Телеграм" той посочи като аргумент джихадистите, които организират атентати в страната. В края на пряката линия Путин обърна внимание на въпрос изписан на екрана – „Володя, не се ли измори?”.

Репортер: Тоня Димитрова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.