Полицията го задържа 8 дни по-късно

Цяло село живее в страх заради избягал подсъдим за убийство. Мъж под домашен арест беше в неизвестност в продължение на 8 дни. Време, през което е успял да нападне свидетел по делото срещу него. Едва днес полицията го задържа. Ето как се стигна до тази развръзка:

 8 дни 63-годишният Любомир Ечев е бил в неизвестност. Той е подсъдим за убийството на баща си през 2016г.  Близо две години е под „домашен арест” и никой в с. Живково не го е виждал. До преди седмица, когато Ечев пресреща изненадващо един от свидетелите по делото и го напада. 

"Удари ме с дясната ръка с една метална тръба с думите: "Е сега ще ви избия, сега ще видиш!" Започнах да викам за помощ, набрах 112...", разказва Калин.

Министър Радев: Полицаите са виновни за избягалия арестант

През това време синът на нападнатия мъж търси помощ от съсед, който е бивш служител на "Криминална полиция". Той дошъл веднага и видял, че Калин има огромна рана в дясната си страна.

Калин продължава разказа си: "Изпратиха патрул, но Любомир Ечев се прибра най-спокойно у тях.15 минути давах обяснения и те после отидоха до тях и казаха ,че не е вкъщи. Казах им да извикат хора - все пак това е убиец под домашен арест, но те отвърнаха ,че това не е моя работа..."

Любомир Ечев е  заснет да бяга  от охранителните камери на къщата на Калин. 

След нападението Ечев е обявен за общодържавно издирване. От МВР обаче не предупреждават, че е той е бил под „домашен арест” и съден за убийство. Не разпространяват и снимката му. 

ОЧИ В ОЧИ С ПРЕСТЪПНИКА: Полицаят, спасил отвлечената жена от избягалия затворник

От МВР обясниха, че не е разпространена негова снимка, за да не се всява излишен страх. През осемте дни, в които го търсят, Любомир е забелязан  в гората с пушка.

До днес хората в селото живеят в страх. Особено тези, които са открили тялото на убития от издирвания Любомир. 

В ранния следобед в сряда полицията задържа Любомир. Той е в болница в тежко състояние. А в четвъртък ще с проведе първото заседание по делото срещу него за убийството на баща му.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.