Това съобщиха от пресцентъра на президентството

Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на дискусиите за бюджета на НАТО. Това съобщиха от пресцентъра на президентството.

Тръмп опроверга слуховете, че САЩ са готови да напуснат НАТО (ВИДЕО+СНИМКИ)

В сряда президентът написа във Facebook, че на срещата на върха в Брюксел е заявил, че НАТО не е борса за сигурност, а съюз на суверенни държави, обединени от стратегически цели и общи ценности.

НАПРЕЖЕНИЕ В БРЮКСЕЛ: Извънредна среща на НАТО заради Тръмп

„Призовах наред с политиката на сдържане спрямо Русия да се гради също и диалог и в ситуация на неясност на трансатлантическата връзка, да се избягва агресивният тон и да се търсят пътища за нормализация и подобряване на отношенията с Русия. Този подход се приема и от други партньори”, написа още Румен Радев.

Десислава Радева, Мелания Тръмп и Брижит Макрон - заедно в Белгия (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Всяка страна трябва да има принос в свят на растящи заплахи и да изгражда ефективни способности, а в България с голяма неохота се заделят средства за въоръжените сили. На тази тема свиках три заседания на Консултативния съвет за национална сигурност. На тях се разбираме за нещо, което после се отменя, проектите за модернизация непрекъснато се отлагат и непрекъснато се намират причини за това”, завърши държавният глава.

Той публикува и снимки на срещите си в Брюксел.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА НАТО - ЕС ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.