Лидерът на БСП представи проекта „Визия за България“

Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, създадена в годините на прехода, за която всички партии имаме принос. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. Нинова представи проекта на БСП „Визия за България“. В изготвянето му са участвали членове на Националния съвет на партията, народни представители, членове на общински и областни структури на партията, както и представители на граждански организации.

БСП представя своята „Визия за България”

„Днес не се обръщаме към политическите се опоненти, днес се обръщаме към народа си. Можем ли да събудим и обединим националната си енергия? Да сложим карай на прехода, да очертаем хоризонт и друг път за развитие на България“, заяви Нинова в началото на изказването си.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, "Български пощи", многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. 

Трябва да започнем да градим собствено българско родно земеделие, което не е зависимо само от европейско финансиране, каза Нинова. От БСП са за намаляване на ДДС върху храните.
БСП предлага адаптиране на образованието към дигиталното поколение.

Снимка: Росен Илиев

В сферата на здравеопазването от БСП предлагат намаляване на ДДС за лекарства, медицински изделия и храни, премахване на търговския статут на държавните лечебни заведения.
Регионализиране на икономиката, предлагат още от БСП. Предвиждат създаване на фонд за сближаване между регионите и приоритетни програми за изостаналите региони.

„Един от най-големите проблеми на страната ни са регионалните различия, довели до обезлюдяване на цели региони и струпване на населението в големите градове. С всички тежки последици за това – пустеещи земеделски земи и напускащи страната българи. Ето защо, оттук нататък, предлагаме всички политики да пречупваме през регионите“, допълни лидерът на БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.