Според съобщението от полицията крадците са проникнали през малко прозорче в офис на агенция за недвижими имоти

Банковият клон в Несебър, в който проникнаха крадци в петък сутринта, е обиран и преди. Това разказаха пред камерата на NOVA живеещи в района. Към момента официална информация за откраднатата сума няма, но според наши източници тя е почти 100 хиляди лева.

Крупен банков обир в Несебър

Банковият клон се намира на централна улица в новия Несебър на метри от сградата на общинския съвет и на метри от десетки денонощни заведения и магазинчета.Нищо от това обаче не е попречило на крадците да действат. Сигналът за банковия обир е подаден в около 5,30 сутринта в петък, от съседи, които са чули странен шум. Днес никой не желае да говори, предпазливи са и работещите наоколо.

Според съобщението от полицията крадците са проникнали през малко прозорче в офис на агенция за недвижими имоти. Пробили стената, влезли в банковия клон, откъдето според неофициална информация взели около 100 хиляди лева, и изчезнали. Собственици и служители в околните заведения разбрали, като видели полицията.

Крадците вече влизат през дограмата

Според неофициална информация крадците са били двама. Полицията е иззела всички записи от охранителни камери на банката и в района.Съседи разказват, че това не е първо посегателство спрямо този банков клон.

В официално становище на банката във връзка с обира на офиса им в Несебър, изпратено до медиите, се казва, че клиентите на офиса могат да бъдат спокойни, тъй като по никакъв начин няма да бъдат засегнати от това престъпление. В момента се извършва разследване на престъплението, се казва в становището. От банката оказват пълно съдействие на органите на МВР, за да се разкрият извършителите на престъплението. В момента на обира, в офиса не е имало клиенти, уточняват от банката.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.