Кои бяха акцентите в него?

Край на политическия сезон, който завърши със скандали. Кои бяха акцентите в него?

Знакът на този политически сезон безспорно е европредседателството. Това е, което определи България и я позиционира в Европейския съюз. За мен тези караници станаха по-скоро символ на това, което последните две години се опитва да води вътрешният политически живот – а именно скандали за всичко и пълна липса на идеи”, каза в „Събуди се” журналистът Бетина Жотева.

БОЙ, ЗАКАНИ, УДАРИ ПОД КРЪСТА: Депутати за края на политическия сезон

По думите й е несериозно в деня, в който се разпуска парламентът, да кажеш, че са нужни предсрочни избори.

Съгласна съм, че европредседателството и неговият финал се най-важното нещо за България. Оттам нататък българите обаче не могат да разберат как ще им се решат проблемите. Перспективата я няма, няма го и разбирането какво се е случило”, коментира политологът Татяна Буруджиева.

ПОЛИТИЧЕСКИ ВОЙНИ: Възможни ли са предсрочни избори?

„Парламентът направи много неща и много закони се внесоха. Хората обаче ще запомнят скандалите, а не нещата, които им решават проблемите. На финала отново бяха скандалите и разправиите”, допълни тя.

БСП ОТ БУЗЛУДЖА: Предсрочни избори ще дадат нова перспектива за България (ОБЗОР)

„БСП показа, че в момента се превръща от нейния лидер в еднолична партия. Премахват се всички йерархични нива при взимането на решения в БСП. Националният съвет вече е превърнат в един наказателен отряд. Не се дебатират решенията и политиките”, на мнение е Буруджиева.

Какво още коментираха те за изминалия политически сезон гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.