Според него "правителството пропуска важни за хората неща"

„Предсрочни парламентарни избори са неизбежни. Нито министерски оставки, нито промяна във формата на управление, нито предсрочни избори са решение сами по себе си. Нужен е диалог, ясна управленска програма, дълбоки реформи и нов тип на управление. Нужно е реанимиране на държавността". Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента по време на дебатите по персоналните промени в състава на правителството. 

Депутатите гласуват промените в кабинета "Борисов 3" (СНИМКИ)

"С един цитат, думи на ГЕРБ: "Най-големият враг сме си самите ние", може да се отговори на много от въпросите, които обществото си задава. Да, ГЕРБ е единственият виновен за собственото си затъване. Не чухте предупрежденията ни в началото на това НС да съставите правителство и да изпълните собствената си политическа програма. Това ако се беше случило, днес може би щяхме да имаме реформи и да говорим за икономически растеж и повишаване на качеството на живот на българските граждани", заяви Карадайъ. 

"Противопоставихте български граждани, дадохте власт на популизма и национализма. Възприехте ги и ги превърнахте в своя кауза. Обявихте война на професионалистите и ги изтикахте от възлови позиции, а останалите ги направихте пасивни", заяви Карадайъ. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.