Моите деца, както и всички останали, имат право на наследство, заяви Симеон Сакскобуррготски

Казусът с царските имоти трябва да се реши със специално законодателство. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при представянето тази вечер на книга с послания на Симеон Сакскобурттоски в двореца „Врана”. Дворецът е поредният от царските имоти, които съдът присъди да бъдат възстановени в полза на държавата. 

Бивши министри помагат в битката за "царските имоти"

Самият Симеон Сакскобуррготски също изрази подобна позиция.

„Аз мисля,че преди всички е въпрос на търсене на политическо решение, а не само да се вторачваме в юридическото. И то много пъти, които много пъти мисля, че са изкуствено предизвикани. Човек понася много огорчения, ама има и граници, особено на моята възраст вече. Намирам, че е много тъжно. Защото има хора, които мислят, че като си умре Симеон, ще разграбим всичко. Не е така. Защото това е нещо, което сме получили от нашите предци и моите деца, като всеки друг гражданин, имат право на наследство”, изрази огорчението си Симеон Сакскобургготски.

Каролев: Сакскобургготски ще търси правата си в Страсбург

Той отбеляза, че е възпитаван да служи, а не да се облагодетелства, не да консумира властта. „Бих искал да намекна за хората, които ме мерят с един по-специален аршин, че моите предци са внасяли милиони, а днес в някои страни се вижда, че политиците изнасят немалко пари в други страни”, каза Сакскобургготски.

ЦАРСКИТЕ ИМОТИ: Сакскобургготски се уповава на намеса от чужбина

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.