На енергиен форум руският президент заяви, че отровеният във Великобиртания бивш шпионин е „предател на родината”

Владимир Путин нарече "предател" и "отрепка" бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който бе отровен във Великобритания, съобщиха информационните агенции, цитирани от БТА.

Президентът на Русия направи това на пленарно заседание на енергиен форум в Москва. "Някои прокарват мисълта, че господин Скрипал е едва ли не правозащитник", каза Путин в отговор на въпрос за санкциите срещу Русия и покушението срещу Скрипал. "Той е просто шпионин, предател на родината. Има такова понятие - предател на родината. Той е един от тях", заключи Путин и добави: "Той е просто отрепка, това е".

Журналисти разкриха истинското име на заподозрения за отравянето на Скрипал?

Путин изтъкна, че във всяка страна се отнасят по този начин към предателите. Същевременно констатира, че "никому не е било необходимо да трови" някакъв предател, който е бил заловен, излежал си е присъдата и е бил пуснат на свобода.

Москва привика холандския посланик заради "шпиономания"

Путин изрази учудване, че водещият на дискусията е подел тази тема. "Сега ние с вас за какво говорим - за петрола и газа или за шпионажа?" - попита той и се пошегува: "Хайде да минем на друга древна професия, да обсъдим какво става в тази сфера на бизнеса". Продължавайки в този тон, президентът на Руската федерация заяви, че шпионажът, както и проституцията, "е една от най-важните професии в света", което никой не е премахвал и засега не е в състояние да премахне.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: Елена Димитрова