Верни ли са клишетата за служителите на МВР?

Христо Ангелов е служител в МВР сектор "Общинска полиция" към СДВР. Той е на 37 години и решава да сбъдне една своя мечта, а именно да учи. 

"Преди 2 години реших да направя една стъпка в моя съзнателен живот и записах висше образование в Бибилиотекарския университет „Опазване на културно-историческото наследство и национална сигурност”, каза Ангелов.

Полицай напусна поста си, за да помогне на майка с две деца (СНИМКА)

Работил е като граничен полицай в град Елхово. Но заменя мрежата на границата с паветата в София. Има две деца и натоварен график. Споделя, че това е призванието му и винаги се отзовава. По негови думи хората първоначално реагират странно, когато видят полицай на археологически находки. 

"Има служби, които се занимават с културно-историческото ни наследство, защото ние трябва да запазим това, което имаме. Не трябва да позволяваме то да бъде разрушено по незаконен начин. Заради иманярите то се разпространява по целия свят и става част от колекции на определени богати хора, вместо да бъде достъпно за всеки, който има желание да го види", категоричен беше Ангелов.

Откриха плавателен съд на 2400 години в Черно море

В кариерата му на полицай най-ярък спомен му оставили протестите от 2013 г. По негови думи тогава гражданите са се държали изключително арогантно със служителите на полицията. Въпреки това, Христо вярва, че българинът е добър човек.

Вижте още по темата във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.