Видеото е заснето от Петър Демиров в дома му

Засякоха поредна кражба посред бял ден в София. Скрита камера е успяла да запечата и лицата на обирджиите. Видеото е заснето от 28-годишния Петър Демиров в дома му. Мъжът разпространи клипа в социалните мрежи. Виждат се двама мъже, които търсят пари и ценности. Извършителите все още не са задържани, но полицията знае кои са.

Това е Петър Демиров. Наскоро си свалил приложение в телефона, с което наблюдавал дома си.

ДА НАДХИТРИШ КРАДЦИТЕ: Магазинер успя да отложи обир и да извика полиция (ВИДЕО)

"Това е приложение, свалено на телефона, което всеки може да си свали.Реших да проверя как са кучетата ми и ги видях, две лица ,които са неизвестни за мене. След това веднага звъннах в полицията и оттам се задействаха нещата. Не изглежда лесен апартамент, уж блиндирана хубава врата ,но не представлявала трудност за господата.  Предполагам са търсили парите за входа и някой им е дал сигнал ,че в нас се съхраняват парите.Те дори и във видеото казват: „Няма ги! Тука трябва да има пари” и от сорта. Парите бяха 3100 лева", каза Петър Демиров.

Действието се развива точно десет минути.

„Бяха над единия над главата, дори два пъти мина покрай тях. Не знам какъв късмет съм извадил. Сега трябваше да плащам на целия вход парите за покрива. Явно някой им е казал, че по това време ме няма вкъщи  и друго, което им е казал, че имам две кучета, които са малки и не са агресивни”, споделя той.

Мъжете са задържани за 24 часа. Оказа се ,че те са известни на полицията, потвърдиха за NOVA от СДВР.

„Има потребители ,които ми писаха . Познават ги, среща ли са ги, има и потърпевши, които са пострадали от тези лица. Николай и Спас от „Люлин” 9 познати обирджии са там. Явно не са получили ефективна присъда ,за да спрат с тези посегателства”, каза още Петър.

По случая е образувано досъдебно производство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.