Те били в критично състояние

Екип на международната организация за защита на животните "Четири лапи" евакуира 11 животни в критично състояние от зоопарка в Мбростар, Албания. Акцията се проведе съвместно с местното Министерство на туризма и околната среда и полицията, информира БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Животните - трикрака мечка и три лъва, временно са настанени в зоопарка в Тирана. След като състоянието им бъде стабилизирано, те ще бъдат преместени в спасителни центрове с условия, близки до естествената им среда. 

Обучават кучета да помагат на диабетици

"Това, което видяхме, беше шокиращо: малки клетки с объркани животни, потънали в мръсотия. Един от лъвовете - Ленси, има подуване на конюнктивата на лявото око, което трябва да бъде лекувано. Трикракият мечок Души е изключително слаб и с ясни признаци на сериозни поведенчески проблеми“, заяви ветеринарният лекар Марк Гьолкел.

"Четири лапи“ следи състоянието в зоопарка в Мбростар от 2015 г. Поради законови пречки организацията нямаше как да се намеси до този момент. Зоопаркът беше обявен за най-лошият в Европа и за "зоопарк от ада".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.