"Касоразбивач номер 1" разказва за живота си

Казват, че вълкът мени козината си, но нрава - никога. Той е от изключенията, наричан е "касоразбивач номер 1". Савко Калата е престъпникът, който среща една жена и любовта го връща в нормалния живот след 12 години в затвора. Той отваря нова страница в живота си и започва да пише. Сега преиздава знаменитата си биография "Да оцелееш в ада".

Измамник открадна 30 000 лв. от глухонямо момиче

"Преди години всички работеха, а аз ходех да крада. Сега всички крадат, а аз работя", каза Калата.

Той заяви, че когато е бил в затвора, там са били истинските престъпници. В днешно време обаче те са навън. Калата е категоричен, че не иска да се връща към миналото си. 

"Тогава крадците бяхме с щанги и ключове. Сега крадците са с бели якички и химикали. Вече не се казва крадене, а усвояване на средства", добави Калата.

Съдът решава мярката на младежа, рисувал върху Паметника на Съветската армия

Престъпната му биография започва още когато е на 10. Като дете той чупи с прашка витрината на морското казино в Созопол. Докато приятелите му пълнят джобовете си с дъвки и цигари, той посяга към банкнотите в касата. Животът му се превръща във въртележка от приключения. За кратък период той става един от най-големите авторитети в подземния свят до средата на 90-е години. Казва, че първият му голям удар е бил на шега. Попада в затвора, когато е на 24 години.

"Както казва Вапцаров влязох в затвора, попаднах на хора и станах човек", споделя Калата.

Какво още разказа той вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.