Рояк пчели шокира минувачите и туристите в Ню Йорк, маймуна си направи селфи в Калифорния

Пчели в Ню Йорк, маймуна-фотограф, сексуални кукли-роботи и политически кандидат, спечелил гласове след смъртта си, са сред най-странните истории на 2018 г., обобщи Aгенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Една от най-необяснимите случки с животни през тази година е за цял рояк пчели, който кацна на чадъра на продавач на хотдог близо до "Таймс Скуеър" през един летен ден. Това шокира минувачите. След първоначалното учудване полицай улови пчелите с подобен на прахосмукачка уред, а после те бяха превозени и пуснати на безопасно място. Инцидентът показа, че пчелите нямат право на свободно събиране по площадите на Ню Йорк.

Писателката Тайе Селаси - отвъд Африка и между редовете на един роман (ВИДЕО)

През април калифорнийски съд постанови, че животните не притежават и авторско право, когато маймуна взе фотоапарата на известен фотограф и си направи няколко селфита. Делото бе заведено от асоциацията PЕТА /"Хора за етично отношение към животните"/ от името на качулатия макак с твърдението, че маймуната е истинският автор на снимките. Съдът реши, че животното няма как да притежава авторско право и няма как това право да бъде защитено.

Сблъсъци между хора и животни станаха и в Ню Хампшир. През януари 2018 г. човек ухапа полицейско куче по време на разследване за убийство. Кучето също ухапа нарушителя, а след това той беше арестуван.

През юли в Маями човек без ръце беше обвинен че е наръгал с ножица мъж. Той направил това, като държал ножицата с крак. Покушителят каза, че инцидентът е станал при самозащита, но нападнатият обясни, че просто е попитал как да стигне до непознато място.

Списъкът с най-странните случки за 2018 г. няма да е пълен без идеята за публичен дом с роботи в Хюстън. Градският съвет предприе бързи мерки, за да не стане първият американски град, в който развлекателно заведение предлага роботизирани сексуални кукли. След като стана ясно намерението на производителя на куклите, местните наредби бяха променени. Кметът на Хюстън - Силвестър Търнър, заяви: "Не може да се осъществява полов акт с неодушевен предмет."

Същевременно републикански кандидат от щата Невада, известен със своята дейност в развлекателния и сексуалния бранш, спечели място в местната управа благодарение на вота на евангелисти, които не само решили да не забелязват естеството на бизнеса му, но и факта, че е починал месец преди изборите.

Кое e момичето, което пише писма до непознати?

През декември отново на "Таймс Скуеър" в Ню Йорк, точно когато влюбена двойка си каза "Да" и мъжът се опита да постави пръстен на ръката на любимата си, бижуто се търкулна и падна в канализацията. Въпреки че уведомиха полицията, влюбените се върнаха във Великобритания, без да намерят пръстена. Няколко дни по-късно, пръстенът бе локализиран и изваден от канализацията на Манхатън. С помощта на Twitter нюйоркската полиция откри британците и им върна пръстена.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.