В началото на следващата седмица температурите падат до -12 градуса

Валежите от сняг спират. Най-късно това ще стане в южните райони и конкретно - в Рило-Родопската област. Там ще превалява през нощта и в събота сутринта. Вятърът остава силен на изток, но в хода на деня неговата скорост ще намалява.

Предупрежденията за опасно време са свързани със снеговалежи в Северна България, сняг и вятър в Южна България. Има условия за виелици и снегонавявания.

Температурите остават в интервала между минус 3 и 2 градуса. Най-студено се очаква да е в крайните западни райони, където термометрите ще показват отрицателни стойности през целия ден.

Южно от нас се развиват поредица от циклони, които се движат през Адриатика, Континентална Гърция към Турция, Черно море и Украйна.

Снежната покривка в събота ще е най-значителна в района на Бяла Слатина, в Берковишкия, Тетевенския, Троянския и Габровския Балкан, Рила, Пирин и Западните Родопи.

В неделя се очакват нова порция валежи с нахлуването на студен въздух от север. През почивните дни времето за кратко ще се стабилизира с разкъсването на облачността от запад на изток.

Температурите падат в събота срещу неделя и минимални стойности ще достигнат до минус 7 градуса. След това в началото на новата седмица термометрите ще покажат още по-ниски температури – до минус 12 – минус 16 градуса в Западна България.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.