За първи път от седмици БСП изпрати свой представител в парламента

Централната избирателна комисия с ново ръководство. За първи път от седмици, за гласуването в парламента, се появи представител на БСП, а това предизвика бурни реакции. Депутатът Драгомир Стойнев представи кандидатурата на левицата за заместник-председател на комисията.

Новият шеф на ЦИК е Стефка Стоева, номинация на ГЕРБ. В ръководството влизат още  представители на БСП, ОП, ДПС и ВОЛЯ. Междувременно днес на ход беше президентът. Той подписа и издаде указ за назначаването на целия нов състав на ЦИК. Изборите са близо и това личи и от днешния политически сблъсък в пленарната зала.

Близо месец извън парламента, днес депутатите посрещнаха единствения присъстващ в пленарната зала народен представител на БСП – Драгомир Стойнев. Той се появи, за да представи кандидата на червените за зам.-председател на ЦИК – Силвия Дюкенджиева. „Това ще бъде един достоен зам.-председател на ЦИК”, заяви Драгомир Стойнев.

Появата на Стойнев провокира управляващите за пореден път да се обърнат към социалистите  с призив да се върнат в парламента. В същото време Цветанов насочи вниманието към проведените вътрешни избори в БСП за червената евролиста и защити Сергей Станишев.

Стефка Стоева е новият председател на ЦИК

„Недейте с опитите си да си фалшифицирате вътрешните избори, на вашата партия, да я правите ваша основна опорна точка за предстоящите европейски избори. Вие в БСП не цените лидерството на страната в ПЕС”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Г-н Цветанов, понеже Вие сте обладан виждам, от това, което се случва при нас. Чест за всяка политическа сила е да има толкова много политици и да има дебат. Силно се надявам, че и при вас ще има такъв дебат”, каза Драгомир Стойнев от БСП.

Патриотите пък влязоха в ролята на театрални критици и заговориха за социалистически моноспектакъл.

„Виж те ги, говорят за морал, не работят. Къде са, в гората ли са, но като дойде време за заплати – тук са”, заяви Валентин Касабов от НФСБ.

Готова е обществената поръчка за машинното гласуване (ВИДЕО+СНИМКИ)

Финалът на дебата в залата беше белязан от ДПС и техния романтичен щрих, по отношение на нежния състав в ръководството на ЦИК. „Предложените членове за ръководство на новата ЦИК са по-красивата, по-хубавата, по-добрата и по-отговорната част на човечеството”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

На фона на острия политически сблъсък, председателят на ЦИК пое ангажимента за провеждане на честни избори.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.