По-рано днес български биопроизводители поискаха оставката на министъра

Диалог винаги е имало, основание за оставка няма. Това каза земеделският министър Румен Порожанов на брифинг в земеделското министерство, съобщава БГНЕС.

„Диалог с биопроизводителите има и винаги е имало. Случва се често да ми благодарят, но и да се сърдят. Когато има нарушения и те са установени аз не мога да си затворя очите“, заяви Румен Порожанов.

По-рано днес пред сградата на министерството протестираха български биопроизводители, които поискаха оставката на министъра.

ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПРОТЕСТ: Ще изчезнат ли българските биохрани?

“Българското биопроизводство е подложено на карта и има опасност изобщо да се загуби в момента, в който цял свят, особено Европа, говори за това, че трябва да се обърне внимание на производството на здравословни храни, на опазването на околната среда. В България правят всичко възможно да затрият българското биопроизводство”, каза Албена Симеонова, която е председател на Българска Асоциация Биопродукти (БАБ). На въпроса как, тя отговори: „С промяна в наредбата, с промяна в законодателството, с рестриктивни мерки, с отнемане на сертификати”.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК.

„Колегите искат оставката на министър Порожанов, защото министърът не ни обърна достатъчно внимание”, посочи тя. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.