"Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира бащата на загиналото бебе

Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже „засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”. Тази мярка бе поискана от роднините и родителите на загиналото бебе. Те избраха ефира на NOVA, за да разкажат за първи път за преживяната трагедия.

„Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно”, каза майката на бебето Емине Ахмед.

Съдът отмени забраната Местан да напуска страната

„Първо от колата излезе синът ми, после аз, а жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, казва бащата на бебето Юсеин Ахмед.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето Тефик Ахмед.

Съдът реши: Местан трябва да плати гаранцията си до четвъртък

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. „Стоеше като паметник!”, допълни той.

„Разбира се, че виновен е г-н Местан. Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

Вреча стана ясно, че отново взимат книжката на Лютви Местан заради катастрофата. Прокуратурата е установила, че дори и първия път книжката му не е била отнета, защото полицията не успяла да го намери на адреса. Освен това, Местан не бил изряден шофьор. От 2013 г. досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес