Той беше обвинение за повреждане на чуждо имущество и за непристойно поведение

Нападателят на футболен клуб „Берое” и петкратен голмайстор на А група Мартин Камбуров получи от районната прокуратура в Пловдив обвинение за повреждане на чуждо имущество, както и за непристойно поведение, нарушаващо обществения ред.

Пуснаха под гаранция футболиста Мартин Камбуров

Футболистът беше задържан за 24 часа, след като влязъл в пререкания с полицаи заради неправилно паркиране. В понеделник се появи и видео от този инцидент, оказва се, че мъжът, заснел кадрите, също е бил задържан от полицията.

„Камбуров започнал да се държи агресивно, да отправя обиди, да хвърля пари по земята. След което се качил в автомобила и потеглил с поставените скоби за репатрирани, като ги е повредил. Взета му е мярка за неотклонение 1000 лева парична гаранция”, заяви Атанас Илиев, говорител на районната прокуратура.

„Подхвърляне на пари нямаше. Терминът „подхвърляне” е неправилен. Този път служителите се заядоха, възникна спор и реших да заснема. Според мен за ситуацията са виновни служителите на „Паркиране и репатриране” и полицай от Общинска полиция”, заяви Стойчо Андреев, автор на клипа, който също е бил задържан. На него му е наложена глоба от 100 лева и акт за хулиганство.

Той заявява още, че автомобилът не е потеглил със скоби.

„Автомобилът категорично потегли без скоби”, заяви Андреев.

Камбуров отказа да отговаря на въпроси при излизането си от ареста. Срещу него се води бързо производство.

Повече гледайте във видеото

Информация: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.