Няма нанесени сериозни материални щети

Продължават проблемите с лошото време в страната.

Проливен дъжд се изсипа над Бургас по обед. Наводнени са дворовете на детски градини, които се намират в ниските части на комплекс „Меден рудник”. Бързата намеса на екипите на Гражданска защита е предотвратила наводняването на сградите, в които са децата и не се е наложило извеждането им.

В някои части на града пороят затрудни силно движението. В проливния дъжд, две коли блъснаха млад мъж, който се опитал да притича по пешеходна пътека пред потеглящите автомобили. За щастие се е отървал само с леки охлузвания.   

В рубриката „Моята новина” получихме кадри и от пороя във Велико Търново. По информация на NOVA няма нанесени сериозни материални щети.

 

 

 

 

Поройният дъжд обаче наводни сгради във Велико Търново.

 

 

 

Видео: БГНЕС

Водната стихия отнесе дървения мост на Дряновския манастир. Местната община ще търси помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, за да възстанови съоръжението.

 

 

Видео: БГНЕС

В последните 24 часа в България са паднали над 30 000 мълнии. В следващите часове остава предупреждението за потенциално опасно време. Жълт код е обявен за няколко области в страната, като основната опасност е от наводнения.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.