Те бяха аплодирани от стотици минувачи, туристи и свои близки

Стотина манекенки на възраст между 18 и 65 години, със слаби или закръглени фигури, нисък или висок ръст, дефилираха заедно с манекени близо до центъра "Помпиду" в Париж, за да популяризират Движение за позитивен боди имидж, предаде БТА.

Деми Мур позира гола за корицата на модно списание (СНИМКИ)

На събитието имаше изобилие от черни рокли, сходни с онези, които са наложени от модната индустрия в рамките на дефилета. Манекенките обаче съблякоха облеклото си, под което се показа секси бельо. Те бяха аплодирани от стотици минувачи, туристи и свои близки, които бяха дошли да ги окуражат. Дефилето приключи с представяне на манекени по бельо.

Отменят ежегодното шоу на Victoria's Secret (СНИМКИ)

"Всички се нуждаем от това движение", заяви френско-германската стюардеса и манекенка Джорджия Щайн, която е инициатор на дефилетата за позитивен боди имидж във френската столица. Става въпрос за третото подобно дефиле от 2018 г., което цели да разобличи култа към слабата фигура. Според Щайн, този култ кара да страдат жените, които смятат, че не са с "нормална" фигура. В дефилето участваха манекенки, чийто ръст е между 1,45 метра и 1,85 метра.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.