Европа е приютила най-много мигранти през тази година

Общият брой на мигрантите в световен мащаб е достигнал приблизително 272 милиона през тази година, което е с 51 милиона човека повече в сравнение с 2010 г. Понастоящем мигрантите съставляват 3,5 % от населението в световен мащаб, в сравнение с 2,8 % през 2000 г. Данните са от департамента по икономика и социални въпроси на ООН (DESA).

Франция евакуира 900 мигранти от лагер близо до Ламанша

Европа е приютила най-голям брой мигранти през тази година - 82 милиона души, следвана от Северна Америка с 59 милиона и Северна Африка и Западна Азия с 49 милиона души. 

Расте броят на бежанците и мигрантите в Гърция

Докладът представя най-новите оценки за броя на международните мигранти по възраст, пол и произход за всички страни и региона в света. Оценките се базират на официални статистически данни за родените в чужбина или чуждото население, получени от преброявания на населението, регистри на населението или национално представителни проучвания, съобщава БГНЕС.

„Тези данни са от решаващо значение за разбирането на важната роля на мигрантите и миграцията в развитието на двете страни - на произход и на местоживеене. Улесняването на подредената, безопасна, редовна и отговорна миграция и мобилност на хората ще допринесе много за постигането на целите за устойчиво развитие “, казва в доклада Лю Люнмин, заместник-генерален секретар на ООН за DESA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.