Футболистът смята, че заслужава повече награди „Златна топка" от петте, които вече притежава

Кристиано Роналдо смята, че заслужава повече награди „Златна топка" от петте, които вече притежава. В интервю за британската телевизия ITV португалецът говори за съперничеството и отношенията си с големия си конкурент Лео Меси, непрекъснатото желание да се развива и това, което го мотивира, съобщава БГНЕС.

Роналдо: Когато хората се съмняват в честта ти, това те наранява

Мечтата на Роналдо е да се утвърди като най-великият футболист за всички времена и вярва, че може да го постигне, ако спечели още няколко пъти" Златна топка" и продължава да печели трофеи на клубно и национално ниво.

Защо Кристиано Роналдо се разплака по време на интервю? (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Меси е в историята на футбола. Мисля, че трябва да имам шест, седем или осем награди "Златна топка", за да бъда над него. Би ми харесало и смятам, че го заслужавам. Ние не сме приятели с него, но сме заедно на световната футболна сцена вече 15 г. и взаимно се подобряваме", заяви  той.

Роналдо: Меси ме направи по-добър играч

„Аз не преследвам рекорди, а те мен. Пристрастен съм към успеха и не мисля, че това е нещо лошо. Напротив, за мен това е хубаво, мотивира ме. Ако нямаш мотивация, е по-добре да се оттеглиш", продължи нападателят на Ювентус. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.