Законодателите са наредили до една седмица да им предаде документи за Украйна

Американският държавен секретар Майк Помпео беше призован да даде показания пред Конгреса по разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп.

Помпео: САЩ и Русия могат да се върнат към конструктивно взаимодействие

Законодателите са наредили до една седмица той да им предаде и документи, свързани с Украйна. Личният адвокат на държавния глава Рудолф Джулиани пък обяви, че няма да се яви пред Конгреса, преди да говори с президента Тръмп. Той поясни, че тайната между двамата трябва да бъде защитена от правилото "адвокат - клиент". До момента Джулиани не е получил призовка, но Демократите в Конгреса смятат да го привикат на разпит.

"Не мисля, че това разследване за импийчмънт е политическо въобще. Когато излезе доклада на Мълър, той ясно установи 3 неща - враждебно чуждо правителство е атакувало изборите през 2016-а с цел да помогне на Доналд Тръмп, който привества тази помощ. Той се опита да възпрепятства правосъдието многократно. Призовавам за импийчмънт, защото е ясно, че президентът е нарушил закона и трябва да понесе отговорност", каза сенаторът от Демократическата партия Елизабет Уорън. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.