Погребението ще е по-късно днес

Погребението на именития чешки певец Карел Гот ще се състои в днес  в Прага. А в страната е обявен национален траур,съобщава БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ

Ковчегът с тленните останки на маестрото е изложен в катедралата "Свети Вит" в чешката столица, където на обяд започна панихидата, отслужена от кардинал Доминик Дука, духовен глава на чешките католици.

Почина "Абсолютният славей" Карел Гот (ВИДЕО+СНИМКИ)

На богослужението са допуснати само тесен кръг поканени лица, чиито брой е около 1000 души. При все това пред входа на храма в Пражката крепост се събра множество от поклонници на Гот, които също се надяват да бъдат допуснати до опелото. На него присъстват висши ръководители на републиката.

След панихидата ковчегът с тялото на Карел Гот ще бъде доставен в крематориума на пражката болница Мотол. Къде ще бъде погребан прахът на маестрото все още не е известно. Предполага се че урната му ще бъде положена в историческия пражки квартал Вишеград в пантеона Славин, където са погребани видни чешки личности.В петък премина церемонията по прощаването на обществеността с певеца. Пред ковчега на маестрото се поклониха 50 хиляди души. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес