Вижте какво казаха Александър Ненков, Явор Божанков, Кръстина Таскова и Красимир Богданов

В началото на новия парламентарен сезон депутатите ще трябва да гласуват оставката на Нено Димов като министър на околната среда и водите и на негово място да подкрепят или да отхвърлят номинацията на Емил Димитров – Ревизоро.

„В пленарна зала ще гласуваме „за” номинацията на Емил Димитров. Смяната на един министър с друг не бива да е кой знае какъв казус или новина. В крайна сметка всеки един, заемащ висша държавна длъжност трябва да е готов  и да носи оставката си в джоба”, заяви пред NOVA Александър Ненков - зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

ГЕРБ и Патриотите предлагат Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

„Ситуацията в Перник наистина е критична. Поради умишлени или неумишлени действия, хората са подложени на един много сериозен режим и ние няма как да си затваряме очите за това”, каза още той.

„Специалитет на министър-председателя е да стовари цялата отговорност на главата на някой друг. В случая това са Патриотите. Как те приемат това – не зная. Водната криза е един от компонентите на околната среда, а във всеки неин елемент има огромна криза. Това не може да бъде отговорност на един министър, а на този, който управлява държавата. Затова ние ще гласуваме „против” номинацията на Емил Димитров – Ревизоро”, заяви Явор Божанков - депутат от ПГ на "БСП за България".

Емил Димитров-Ревизоро: Фирми като „Стомана“–Перник трябва да си изградят собствени водоизточници

„Снощи имахме дълги дебати в групата ни. Стигнахме до извода, че от цялата ситуация трябва да се дистанцираме от два важни момента. Единият е да покажем, че единствено ние от ВОЛЯ нямаме никаква отговорност. Виждате, че през изминалите месеци обвиненията текат между различните партии, но може би наистина не само този министър е отговорен за кризата. Дистанцираме се и от това държавата да бъде управлявана на този квотен принцип. При гласуването ние ще напуснем залата, за да покажем, че държавата не може да се управлява на парче”, коментира Кръстина Таскова - зам.-председател на ПГ на ВОЛЯ.

Разпитват чиновници от екоминистерството в Спецпрокуратурата заради водната криза

„Ще подкрепим оставката на Нено Димов и избора на Емил Димитров - Ревизоро. Нено Димов трябва да може да изчисти името си. Според нас той е най-малко виновният по цялата верига. Остават открити въпросите защо досега е бездействано и защо не са търсени начини за финансиране на ВиК мрежата”, каза Красимир Богданов - депутат от ПГ на "Обединени патриоти".

Още по темата гледайте във видеото.