Тя се намира в столичния квартал "Красно село"

Aктьорът Павел Попандов поведе битка срещу незаконна постройка до блока, в който живее в София. Навесът на заведение в столичния квартал "Красно село" пречи на санирането на част от блока и блокира главния вход на 19-етажната сграда.

Навесът се появява преди около 2 години. „Тази пристройка затваря един от аварийните изходи на блока.  Тук живеят около 250 души, има възрастни хора, трудно подвижни, много деца, има и бебета в колички. Ако случайно стане пожар, тогава няма ли да се повтори същата ситуация като с „Индиго”, коментира актьорът.

"В КРЪГ": Новият филм на Стефан Командарев

Сега, за да влязат в блока, живеещите изпозлват страничния вход, а актьорът обяснява, че пристройката пречи да се довърши и санирането на блока. „Затваряйки по този начин това пространство, се оскъпява самото саниране, защото трябваше да се правят допълнителни релси над постройката”, допълни Попандов. 

Командарев: Новият ми филм не е реклама на МВР

„Аз ги предупредих изрично да не го правят, а те казаха, че имат познати в общината. Досега съм подал над 10 жалби”, коментира Павел Огнянов, председател на етажната собственост. 
Той има и документ от общината. Още миналата година общинската власт уведомила собственика на заведението, че следва да освободи входа на сградата. И новият заместник-кмет Николай  Веселинов вече бил разговарял с него. „Пристройката може да се премахне от общината, но след извършване на определени процедури. Предпочитаме да я премахат доброволно”, каза Веселинов.

Павел Попандов и неразказаните истории на "Оркестър без име"

Мъж, който заключи заведението пред камерата на NOVA, отказа коментар. А на посочения телефон на управителя, той не беше открит.

„Да не дава Господ да се наложи линейка да идва или нещо подобно. Нетърпимо е това, това е тотално беззаконие! Е, нагледахме се на такива незаконни строежи”, заключи Попандов.