Епицентърът му е в района на град Озалп

Ново земетресение с магнитуд от 5.8 по скалата на Рихтер разлюля район, разположен на границата между Турция и Иран, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център, предаде БГНЕС.

Според различни информационни агенции силата на труса е различна - варира от 5.8 до 6.0. Епицентърът му  е бил на 160 километра западно от иранския град Табриз и на 52 километра югоизточно от турския град Озалп, на дълбочина около 10 километра.

Расте броят на загиналите след земетресението между Турция и Иран (ВИДЕО+СНИМКИ)

Трусът идва часове след земетресението с магнитуд 5.7, което разлюля границата между двете страни западно от иранския град Хой и засегна селата в турската провинция Ван.

Припомняме, че земетресение с магнитуд 5,7 удари северозападен Иран близо до границата с Турция тази сутрин. Епицентърът бе на дълбочина 5 км, на 141 км западно от град Тебриз. Вследствие на земетресението в Турция загинаха девет души, а 37 бяха ранени. Иранските власти съобщиха, че земетресението е засегнало 43 села в планинския район Котур, като е ранило и най-малко 75 души, шестима от които са хоспитализирани.

Земетресение в района на Вранча

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си