От лечебното заведение не коментираха случая преди да излязат резултатите

Първи случаи на съмнения за коронавирус и в Бургас. Двама са изолирани в бургаското инфекциозно отделение. Двамата са пребивавали на територията на Италия и са се завърнали у нас преди дни.

40-годишен мъж от Община Несебър се е почувствал зле с познатите симптоми на грип - болки в гърлото и ставите, висока температура. Мъжът преди дни се е завърнал от Северна Италия, същите симптоми след звръщането си от Милано е споделила и 20-годишна студентка.

"Тъй като това са индикации за случй възможен на нов коронавирус, те са изолирани в Инфекциозно отделение, взети са проби, и са изпратени в София за изследвания на коронавирус", каза д-р Величка Григорова, епидемиолог към РЗИ-Бургас

Трима души са приети в болница в Пловдив след престой в Италия

С оглед на ситуацията ще бъде преценено дали да бъдат отменени планувани ученически пътувания и събития планувани на 1 и 3 март на закрито, въпреки че в Бургас видима паника няма. По аптеките отчитат търсенето на предпазни маски като ряко нараснало.

Трима души от Хасково, завърнали се от Милано, са под карантина

"На брой много маски се търсят, в момента няма маски никакви по аптеките. Паника сред гражданите има може би от месец, и повече, откакто се случиха нещата", каза още Анна Калоянова, управител на аптека.

Резултатите от пробите на хоспитализираните в Инфекциозно отделение се очакват да бъдат готови най-рано утре. Дотогава достъпът на хора до тях остава забранен.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК