Синът на Васил Божков беше пуснат под парична гаранция от 1 млн.лв.

Eдин милион лева гаранция за сина на Васил Божков - Антон. Това реши окончателно след 4-часово заседание Специализираният съд.

Според магистратите Божков - младши  няма да се укрие или да извърши ново престъпление. Спецсъдът остави в ареста сътрудничка на Божков.

Прокуратурата пусна разговори на Божков с бизнесмени (ФАЙЛОВЕ)

Синът на Васил Божков - Антон остава на свобода под парична гаранция от 1 милион лева. От обвинението поискаха най-тежката мярка,  защото имало опасност да се укрие или да повлияе на свидетели. Но апелативните съдии потвърдиха и мярката и размера на гаранцията, въпреки настояването на защитата тя да бъде намалена.

Бизнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той ме заплаши с убийство преди месеци (ВИДЕО)

Посетители и журналисти бяха допускани в специализирания съд при строги мерки срещу заразата от коронавирус.

Антон Божков е с обвинение за пране на пари по поръчение на Организирана престъпна група, ръководена от баща му – Васил Божков. Според прокуратурата общата фирма на Божкови е била финансирана чрез заеми от други дружества, пряко или косвено свързани с хазартния бос. По този начин, твърди прокуратурата, средствата били легализирани.

И докато Божков не коментира, адвокатите поискаха от съда да намали размера на гаранцията. Мотивът -  доходите му за периода 2014 – 2019 година възлизали на 600 хиляди лева.

След два часа дойде и решението на спецсъдиите. От определението стана ясно, че Божков-младши не е бил пряк участник в групата, а е изпълнявал поръчение за изпиране на пари.

В съдебната зала стана ясно, че дружеството, в което Антон Божков е бил съсобственик е разполагало с капитал от 58 милиона лева. Наскоро синът на хазартния бос продал и голям имот между Симеоново и Драгалевци. Антон Божков има забрана да напуска страната.