Най-новото му предизвикателство е рок група, създадена от неговите ученици

Ще се върнем към времената, когато все още живеехме нормално и не бяхме под карантина. Тази седмица в рубриката на Краси Боев - "Нищо лично" ще ви срещнем с един нестандартен учител от Велико Търново.

Често го наричат "Даскалът по музика", но той не се сърди. Добрин Пилтеков е правил лицеви опори и какво ли още не, за да запали интереса към своя предмет. Най-новото му предизвикателство е рок група, създадена от неговите ученици.

"Измислих си сам прякора "Даскалът по музиката", който е комбинация от шеговитост и сериозност. Старая се да импровизирам по време на часовете. Няма как образованието да премине в социалните мрежи. Имам за цел да образовам учениците поне на една елементарна музикална култура като Deep Purple, Led Zeppelin", каза той пред камерата на "Събуди се".

КИНОПРЕГЛЕД С ЛУИЗА И МАРТИН: Филмов маратон по време на изолацията (ВИДЕО)

"Не знам какво значат "лоши учители", но ако децата не искат да учат, ние няма какво да направим. Аз съм правил лицеви опори в първата ми година като учител в 7 клас. В един момент се хванах за главата, защото не искаха да учат и се чудя какво да направя. Всичко тръгва от семейството и музиката има най-голяма важност за личността", каза още Пилтеков.

Репортер: Краси Боев

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП