Има ли недостиг по аптеките?

Всички хора са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде здравният министър в понеделник. При неспазване на изисванията глобата е до 5000 лв. Във вторник  ген. Мутафчийски съобщи, че ще има гратисен период до 00.00 ч. в събота, за да може хората да си набяват достатъчно маски. 

ЗАПОВЕД: Всички навън - само с маски

„Има много фирми, които шият маски в момента. По-трудно е положението с еднократните, които обикновено идват от Китай. Ако започне прекалено голямо търсене в аптеките обаче, отново може да има недостиг. Еднократната маска струва около 1,50 лв. Останалите варират между 2 и 4 лв.“, заяви в ефира на „Здравей, България" Николай Костов, председател на Асоциацията на собственици на аптеки.

Проверка на NOVA установи, че маски в аптеките има и в Монтана. Най-търсени са тези за многократна употреба.

Въпреки гратисния период, хората бързаха да се запасят с маски. Аптекарите са категорични, че повишение на цените има и не знаят дали количеството ще е достатъчно за в бъдеще.

Повече гледайте във видеото

Репортери: Биляна Борисова, Вероника Димитрова 

Случаите на COVID-19 у нас са вече 379, заразата стигна и Силистра (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП