ООН прогнозира, че до 25 милиона работни места могат да бъдат изгубени по целия свят

Доклад на ООН прогнозира, че до 25 милиона работни места могат да бъдат изгубени по целия свят в резултат на пандемията, съобщават Би Би Си и БГНЕС. Настоящата пандемия от коронавирус е най-голямото предизвикателство за света след Втората световна война, предупреди генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. Той каза, че това може да доведе до рецесия, която "вероятно няма аналог в близкото минало".

Първи заразен мигрант в лагер в Гърция

Гутериш произнесе реч по време на представянето на доклад на ООН за потенциалното социално-икономическо въздействие на епидемията.

„Новата коронавирусна болест атакува обществата в основата им, като отнема животите и препитанието на хората. Това, от което светът има нужда сега, е солидарност. COVID-19 е най-голямото изпитание, с което се сблъскваме заедно от създаването на ООН", каза Гутериш.

Той призова индустриализираните нации да помогнат на тези, които са по-слабо развити или потенциално „изправени пред кошмара на болестта, разпространяваща се като див огън“.

Броят на смъртните случаи от коронавируса в САЩ надхвърли този в Китай

Броят на потвърдените случаи по света вече е близо 850 000, а починалите са повече от 41 000.

Над 181 000 души в Америка са заразени, сочат още данните, събрани от университета "Джон Хопкинс".

Междувременно Испания, една от най-тежко засегнатите страни, регистрира 849 смъртни случая през последните 24 часа - най-големият брой жертви за един ден.

Във Великобритания общо 3089 души са загинали до 30 март, съобщават властите. Сред жертвите е и 13-годишно момче.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП