Морският трафик през Босфора намаля чувствително през последните седмици

Няколко делфина бяха забелязани да плуват близо до джамията "Ортакьой" - една от най-емблематичните туристически атракции на Истанбул, пише „Сабах”.

СЛЕД 20 ГОДИНИ: Рядък вид костенурки се завърнаха по бреговете на Тайланд (СНИМКИ)

Изданието публикува кадри, на които се вижда как делфините плуват близо до брега на Босфора, който обикновено е пълен с туристи, лодки и фериботи.

Морският трафик през Босфора намаля чувствително през последните седмици заради продължаващата епидемия от COVID-19, а милиони граждани на Истанбул са принудени да останат по домовете си.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ: Хималаите се виждат от Индия (СНИМКИ)

По-рано делфини бяха забелязани и от моста Галата, където обикновено десетки рибари се наслаждават на пролетното време.

По информация на изданието до момента в Турция има над 98 000 заразени с коронавирус, от които повече 2 300 човека са починали. Оздравелите са почти 16 500. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!