Живко Стаменов прави всичко възможно хората в селото да се не заразят с коронавирус

Кметски наместник полага всички усилия само и само съселяните му да не се заразят с коронавирус. Пътува по цели дни до места, където други не стъпват.

На 30 километра от Симитли, високо в планината, под Коматинските скали, се намират двете селца - Сухострел и Брестово. Те са от тъжната порода български населени места, в които са останали не толкова хора, колкото спомени. И история.

БЛАГОРОДНА ИНИЦИАТИВА: Хора оставят храна за нуждаещи се в кутии, закачени на дървета (ВИДЕО)

Кметът Живко Стаменов е единствената връзка със света за жителите на Сухострел и Брестово. По няколко пъти в седмицата часове наред той снове из горските пътища, за да донесе капка живот в скромните къщи и да достави на хората това, от което се нуждаят. 

"От общината раздадоха маски и дезифектанти. Ако имат нужда от нещо ми казват като съм в Симитли, за да купя. Разбира се ми дават плащат после за продуктите. Всичкото това го правя заради хората. Винаги съм на тяхно разположение", разказа Живко.

С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ МЕДИЦИТЕ: Мъж дари цялата си пенсия на болницата в Мездра

На пътя редовно падат скали и камъни. Особено, когато е дъждовно всяко пътуване на кмета е рисковано. Местните споделят, че Стаменов редовно ги посещава. 

Какво разказаха те и как посрещнаха екипа ни - гледайте във видеото