Това съобщи доц. Ангел Кунчев

10 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. 4 от тях са в болница, а останалите 6 са амбулаторни. 4 са новооткрите случаи в София, 3 - в Сливен, 2 в Плевен и 1 - в Шумен. Общият брой на заразените е 2443. Това съобщи на брифинг доц. д-р Ангел Кунчев. 

"За деня заразените са 4 жени и 6 мъже.  Най-младият установен е на 2 месеца, а най-възрастният сред положителните е на 95 години.  А радостното е, че за вчерашния ден няма нови случаи сред медицинския персонал, те остават 253 до момента", обясни доц. Кунчев.

Футболен мач довел до смъртта на 41 души, заразени с COVID-19

 

 

Той допълни, че се запазва тенденцията за повече излекувани, отколкото новооткрити заразени. За последното денонощие техният брой е 18. А общо излекуваните са 880. Няма нови смъртни случаи вследствие на заразяване с COVID-19. Няма и нови случаи на заразен медицински персонал. 

За 10 дни в Ухан са извършени над 6,5 милиона теста за коронавирус

Сред новооткритите случаи има две деца - на 4 и на 12 години, обясни още доц. Кунчев. "Кризата с COVID-19 освен голямо изпитание, беше и безпрецедентен стрес тест за всички системи, но най-вече за здравната", коментира той. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.