Церемонията за наградите "Оскар" също се отлага

Организаторите на церемонията за наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия решиха да отложат 74-ото й издание заради пандемията, съобщава БТА. Отличията трябваше да бъдат раздадени на 14 февруари 2021 г. Новата дата за наградната церемония е 11 април 2021 г.

КИНО НА ПАУЗА: Докога снимачните площадки ще останат празни?

"Промяната се налага поради въздействието на глобалната коронавирусна пандемия и предвижда удължаване на периода за подбор. Повече подробности за церемонията ще бъдат обявени по-късно тази година", се посочва в изявлението, направено от Британската академия за кино и телевизия. 

Според списание "Варайъти" решението на организаторите е повлияно от отлагането на церемонията за наградите "Оскар". БАФТА обикновено се връчват две седмици преди "Оскар"-ите и са смятани за важен индикатор за вероятен успех при определянето на носителите на най-престижните отличия в света на киното.

Раздаването на „Оскарите” през 2021 г. се отлага с два месеца

В понеделник американската киноакадемия оповести, че 93-ата церемония за наградите "Оскар" се отлага от 28 февруари за 25 април 2021 г. Номинациите ще бъдат обявени на 15 март 2021 г.