Преди да признае вината си, той излъгал, че жената е падала

Домашно насилие завърши с убийство в Шумен. Мъж е пребил жената, с която живее, като първоначално твърдял, че тя се наранила след падане при разходка в гората. 31-годишният мъж и неговата приятелка живеели без ток в стар фургон на улица „Люлин” в града.

„Тихо е в тях, аз нищо не съм видял. Отворен ми е винаги прозорецът. Не съм видял да има побой. Няма – здравей, здрасти! Момичето е от скоро, не го познавам, не му знам името”, каза Гиньо Василев.

В петък вечерта двамата излезли на разходка в гората край дома си. След употреба на алкохол се стигнало до спречкване и побой.

„По негови думи – тя е падала, ставала и така са получени нараняванията. Прибрали се в дома си и на сутринта, след като той е забелязал, че тя не може да стане – извикал медицинска помощ. Това е неговата първоначална версия”, обясни директорът ОДМВР-Шумен Ялчън Расим.

След допълнителни разпити мъжът е признал, че е пребил жената. „Има много рани от различен по вид характер – порезни, от влачене, от ритане, от удари с юмруци. Алкохолът е основният проблем и мотив в отношенията на тази двойка. Плюс ревността, свързана с употребата на алкохол”, посочи окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Въпреки че съседите не знаят да е имало скандали, в полицията са подавани множество сигнали за домашно насилие. „Не във всички случаи са се оказали действителни и в тази връзка са водени проверки и досъдебни производства”, допълни Георгиева.

31-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Сега е обвинен в умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие, по особено мъчителен начин. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.