Палатков лагер беше опънат и в Пловдив

29-ият антиправителствен протест в София започна малко след 18:30 ч., когато недоволните от управлението на Борисов се събраха при фонтана пред президентството. Този път протестиращите не минаха под прозорците на властта, а директно започнаха шествие. По-късно те се събраха пред централата на НФСБ, където хвърляха домати и яйца. Стигна се до напрежение между двама от протестиращите заради хвърлена димка. 

Блокирано остава движението на три места в столицата - на площад „Независимост”, кръстовището при Софийския университет и това при Орлов мост.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Протест има и в центъра на Пловдив. Протестиращите там блокираха с палатки кръстовището на бул. „Шести септември” с бул. „Цар Борис III Обединител".  Това налага реорганизация на градския транспорт. 19 автобусни линии ще се движат по променен маршрут. Протестиращите са категорични - искат оставката на правителството и на главния прокурор. Настояват и за въвеждане на задължително електронно гласуване.

Репортери: Наталия Герджикова, Благой Бекриев 

Румен Радев: Хората трябва да знаят какво е състоянието на страната (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.