Работодателските организации смятат, че той не трябва да нарушава правата на останалите граждани

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подкрепи вдигането на блокадите в София, което стана в ранните часове на днешния ден.

В писмо до премиера Борисов от КРИБ благодарят за бързата реакция, след като на 4 август са писали до вицепремиера Томислав Дончев, до здравния и до социалния министър. Тогава регионалните организации на КРИБ в страната настояха за ред, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.

Блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19, смятат от КРИБ.

В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта.

Естествено неотменимо право на българските граждани е правото на протест, но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности, се казва още в писмото.

Считаме, че освен това по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чиито хоризонт е изтичането на мандата на това правителство, завършва писмото до премиера Борисов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.