„С промените ще разберем какъв е духът на младите и какво искат”, допълни тя

„Премиерът Бойко Борисов даде ясно послание и аз приветствам неговото решение. Рестарт е необходим”. Това коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Пловдив.

По повод предложенията на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание тя заяви, че той е бил категоричен. „С промените ще разберем какъв е духът на младите и какво искат”, допълни тя.

Относно последвалия коментар на президента Радев вицепремиерът Николова посочи, че има юридически способ за свикване на Велико народно събрание. „Той трябва да е обединител на нацията и да показва това, което Конституцията му е вменила като правомощия. Това е поредно говорене на президента. Трябва да сме обединени като нация, да положим усилия за спасяването на всички българи”, каза Николова.

Животът и здравето на хората са изключително важни в момента заради опасността от COVID-19. С обединените сили на правителство, местна власт, администрация, включително и на църквата, трябва да преодолеем негативните последици от пандемията, която налага удар върху икономическия живот на целия свят, заключи министърът на туризма.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.