При катастрофата загинаха четирима, сред които две деца

Превишена скорост е основната версия за вчерашната трагедия в каварненското село Белгун. При инцидента загинаха четирима души. Две деца - на 1 и на 12 години, майка им и един мъж бяха прегазени на тротоара. Шофьорът на колата също е настанен в болница. Освен него, има още двама ранени, включително третото дете на загиналата жена. 

ЖЕСТОКА КАТАСТРОФА: Майка, две деца и мъж бяха пометени на тротоар

Опровергана е лансираната версия за инцидента от свидетел, че е имало гонка между два автомобила. В късния следобед Антон А. се качил на автомобила си и с висока скорост отишъл до село Септемврийци, което се намира на 3 км от село Белгун. Малко по-късно се върнал в селото, като по пътя изпреварил с висока скорост друга кола.

След катастрофата Злати Демирев губи съпругата и двете си деца. „Аз кръвта си изгубих. Жената на място остана, бебето до каварненското село издъхна. И другия ми син издъхна. Голям огън”, сподели той.

Шофьорът, предизвикал катастрофата, е роднина на жертвите, а хората в селото го познават като спокоен водач. От полицията също не отчитат да е извършвал нарушения. „Правоспособен водач е от 7 години. Няма налагани глоби и наказания по Закона за движение по пътищата”, поясни комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

„Едното дете и водачът, които снощи бяха в критично състояние, към настоящия момент са по-добре”, каза Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич.

Тепърва предстои да бъде уточнена и скоростта, с която се е движела колата убиец.

 

 

„Не мога да го преживея. Само ме докараха да ги разпозная. Целунах си двете деца и това беше”, каза бащата на загиналите деца.

По информация на кмета на Белгун Благомир Станев за никой нищо лошо не може да каже. "И цигари не пуши, и алкохол не пие. Никога не е карал с превишена скорост”, коментира Станев в ефира на „Здравей, България”.

Думите на кмета бяха потвърдени и от местните жители. Те искат да бъдат поставени легнали полицаи на мястото на инцидента и камери за видеонаблюдение в района.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.